انتقاد متخصصان از «بستن دهان با چسب»، یک ترفند اشتباه هنگام خواب که بسیار محبوب شده! کشف دپوی ۶۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در مشهد (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) کدام کیسه، ایمنی بیشتری برای نگهداری غذا دارد؟ معاون علمی رئیس جمهور خبر داد: صادرات تجهیزات پزشکی به ۶۰ کشور ارتباط بدنسازی با مرگ ناگهانی ناشی از حمله قلبی سرگردانی ۱۲ ساعته مسافران آبادان پارس ایر در مشهد | اتوبوس جایگزین هواپیما شد (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) هشدار محیط زیست خراسان رضوی درباره وقوع آتش در طبیعت درخواست نماینده مردم اصفهان در مجلس برای تشکیل ستاد احیای زاینده‌رود مجموعه تاریخی «چغازنبیل» خوزستان به نام دولت سند خورد انتقاد نماینده مجلس از کنکور دومرحله‌ای رئیس موسسه تحقیقات آب کشور: چهار سال گرم در پیش است کمبود نیروی انسانی یکی از مشکلات محیط زیست گلستان است تذکر عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در خصوص نحوه اعطای وام ازدواج بهترین سن برای تزریق واکسن پاپیلوما چه زمانی است؟ نظارت کامل وزارت بهداشت بر تولید تا عرضه محصولات آرایشی چند توصیه برای تقویت و رشد مجدد ابرو‌ها بخش‌های وی‌آی‌پی بیمارستان‌های دولتی به بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری اضافه شدند جزئیات قتل هانیه بهبودی، ورزشکار فریمانی، از زبان دادستان عمومی و انقلاب فریمان | قاتل دستگیر شد معاون محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست: ۵۰ درصد آب‌شیرین‌کن‌های دنیا در خلیج‌فارس و دریای سرخ متمرکز است تبر در دست گل فروش انتشار ۲ عنوان دیگر از دانشنامه محیط زیست با هدف آموزش حفاظت از طبیعت به نوجوانان آغاز ثبت‌نام امریه سربازی در دانشگاه‌ها از امروز (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) پیش‌بینی هوای مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۸ خرداد ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما در استان طی امروز نامه سرگشاده جمعی از بازنشستگان تأمین اجتماعی درباره بانک رفاه به مدیرعامل سازمان (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) مشهد طی ۲ سال آینده در تامین درختان شهری خودکفا خواهد شد وام ازدواج فرزندان بازنشستگان کشوری ۶۰ میلیون تومان شد | زمان ثبت نام اعلام شد انسداد جاده چالوس از امشب تا فردا (۱۹ خرداد ۱۴۰۴) هدایت تحصیلی چه فایده‌ای برای دانش‌آموزان دارد؟
سرخط خبرها

دوباره کرونا! | پیش بینی شیوع سویه جدید کرونا با بازگشت حجاج

  • کد خبر: ۳۳۶۹۵۱
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۵
  • ۱
دوباره کرونا! | پیش بینی شیوع سویه جدید کرونا با بازگشت حجاج
دانشگاه علوم پزشکی: شیوع سویه جدید کرونا با بازگشت حجاج تا انتهای خرداد پیش بینی می‌شود

به گزارش شهرآرانیوز؛ این روز‌ها مراجعه مکرر و فراوان بیماران با علائم تنفسی شدید، سرفه‌های مداوم و تب بالا به مراکز درمانی نشان می‌دهد که سویه جدیدی از کرونا در حال گسترش است! در همین راستا آمار‌های رسمی و غیررسمی، از افزایش مبتلایان به سویه جدید امیکرون در مشهد حکایت دارد. اعلام نکردن به مردم به منظور انجام افزایش مراقبت‌های درمانی، شلوغی مراکز درمانی و... سبب شد تا این بار در بازدیدی میدانی و سرزده وضعیت برخی درمانگاه‌های سطح شهر را مورد واکاوی قرار دهیم و از نزدیک موج شیوع مجدد زیرسویه امیکرون را در میان بیماران رصد کنیم.

وقتی متخصص نیست!

یکی از درمانگاه‌های دولتی در خیابان بهار مشهد مقصد اولیه ماست. بعد از ورودی در راهروی سمت چپ تعداد زیادی از شهروندان منتظر هستند. از ماسک ‎های متعددی که روی چهره بیماران قرار دارد مشخص است که همه از علائم مشترک نظیر سرفه، آبریزش بینی و عطسه رنج می‌برند. بیماری که تاب و توان نشستن ندارد با گلایه به اپراتور ورودی درمانگاه می‌گوید: خانم چه مدت دیگر نوبتم می‌شود؟ اپراتور پاسخ می‌دهد: مشخص نیست می‌بینید که همه منتظر هستند.

میان تک تک جملاتش دست کم دو بار تک سرفه دارد. از او می‌پرسم چرا با این حال و روز برای پزشک متخصص نوبت نگرفته است؟ این طور پاسخ می‌دهد: برای متخصص داخلی باید از قبل تلفنی نوبت بگیریم. تازه اگر آن روز پزشک متخصص به درمانگاه بیاید. متخصص‌های داخلی این درمانگاه عنوان مهمان دارند و بر اساس شرایط مراجعه دارند. تا آنجایی که من می‌دانم تنها روز‌های دوشنبه پزشک داخلی در درمانگاه حضور دارد.

سرش را می‌چرخاند و ادامه می‌دهد: این همه بیمار با علائم یکسان در اینجا حضور دارند گفته می‌شود امیکرون دوباره شایع شده است، آیا در یک درمانگاه دولتی نباید حداقل هفته‌ای سه روز متخصص داخلی حضور داشته باشد؟

پزشک فقط عمومی!

درمانگاه خیریه دیگری در حوالی میدان بسیج نیز تقریبا وضعیتی مشابه دارد. در این درمانگاه هم تقریبا تعداد بیمارانی که قرار است به پزشک عمومی مراجعه کنند بیشتر از سایر بیماران است. خانمی از درد بدن فریاد می‌زند. او گلایه خود را این طور بیان می‌کند: بار دوم است که مراجعه می‌کنم. بار اول پزشک عمومی ویزیتم کرد آن هم بعد از نیم ساعت انتظار. بماند که چقدر هم برای خالی شدن تخت تزریقات برای تزریق سرم منتظر ماندم. سه روز از بیماری‌ام گذشته است، اما هنوز همان وضعیت درد و بیماری

را دارم. می‌پرسم: پزشک متخصص داخلی این درمانگاه چه زمانی حضور دارد؟ می‌گوید: مشخص نیست شاید اصلا امروز مراجعه نکند.

نوبت‌هایی که زود پر می‌شود!

شرایط نوبت دهی در درمانگاه شبانه روزی دیگری در بولوار پیروزی مشهد کمی بهتر است، اما وضعیت مراجعه کنندگان و بیماران آن قدر زیادتر از معمول است که باز هم در این درمانگاه صدای شهروندان رو به اعتراض بلند شده است.

مرد میان سال با داشتن چند کیسه پلاستیکی حاوی سرم و آمپول وارد درمانگاه می‌شود. حال و روز مساعدی ندارد و هر چند قدم که راه می‌رود، یک بار می‌نشیند.

بعد از انتظار نوبت او می‌شود و قبض تزریق سرم و آمپول را می‌گیرد و وارد قسمت تزریقات می‌شود، اما بلافاصله بیرون می‌آید و رو به اپراتور می‌گوید: تمام تخت هایتان پر است! حالم خوب نیست و سرم گیج می‌شود نمی‌توانم صبر کنم. چرا قبل از دریافت وجه نمی‌گویید تخت‌های تزریقات پر است. حالا دست کم برای خالی شدن یک تخت باید نیم ساعت تا چهل دقیقه منتظر بمانم تا تزریق سرم بیمار قبلی تمام شود.

زن جوان دیگری هم از پشت دستگاه نوبت دهی بیرون می‌آید و می‌گوید: از دیروز برای گرفتن نوبت پزشک متخصص داخلی دو بار مراجعه کرده‌ام و نوبت ثبت کرده‌ام امروز که آمده‌ام تا پزشک متخصص داخلی برای درمان سرفه هایم من را ویزیت کند اپراتور می‌گوید که نوبت‌ها در همان ۱۰ دقیقه اول تمام شده است.

چرا وضعیت را به مردم اعلام نمی‌کنند؟

یکی دیگر از شهروندان که منتظر وقت دکتر است این طور می‌گوید: مردم از این شرایط خبر ندارند و اغلب رعایت نمی‌کنند. این ویروس از نظر شرایط دربرگیری با همان شرایط و علائمی که از کرونا همه ما به خاطر داریم تفاوتی ندارد. برای محل کارم دکتر فقط به من سه روز استعلاجی داد، اما همان طور که می‌بیند هنوز علائم دارم و دوباره دکتر آمده‌ام. اگر من با همین شرایط سرکار می‌رفتم مطمئن هستم بقیه را هم درگیر می‌کردم. اول که از دکتر پرسیدم گفت که سه روزه خوب می‌شوم. اگر واقعیت این است که این بیماری با سه روز درمان نمی‌شود چرا اعلام نمی‌کنند تا حداقل از ابتلای افراد جدید جلوگیری شود؟

افزایش کرونا مثبت‌ها در مشهد

چند روز قبل بود که رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به افزایشی بودن آمار ابتلا به کرونا از ابتدای اردیبهشت امسال گفته بود: هم اکنون نتیجه ۸.۵ درصد نمونه آزمایش‌های روزانه کرونا در مراکز درمانی و بیمارستان‌های زیر پوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی مثبت است.

زهرا نهبندانی در ادامه به این نکته نیز اشاره کرده بود که روزانه به طور میانگین از ۲۵ تا ۳۰ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد نمونه گیری و به آزمایشگاه‌های این دانشگاه ارسال می‌شود که به طور متوسط نتایج دو مورد از این نمونه‌ها مثبت شناسایی می‌شود.

در جدیدترین اخبار و گفت وگوی مجدد ما با رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای وضعیت ازدحام کلینیک‌ها و درمانگاه‌ها او این طور پاسخ می‌دهد: بیماری‌های حاد تنفسی به دلیل ویژگی‌هایی مانند قابلیت انتقال سریع از طریق تماس نزدیک در محیط‌های شلوغ با تهویه محدود شدیدتر است.

افزایش ۹/۷ دهم درصدی کرونا مثبت‌ها

نهبندانی می‌افزاید: این روز‌ها سابقه بروز بیماری‌هایی نظیر MERS‏_COV (کروناویروس سندرم تنفسی خاورمیانه)، آنفلوآنزا و هشدار‌های جهانی درباره عوامل تنفسی نوپدید و بازپدید، اهمیت این موضوع را دوچندان کرده است. رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار می‌کند: آمار‌های ثبت شده نشان می‌دهد در هفته اول خرداد میزان مثبت شدن نمونه‌های کووید در بیماران بستری و سرپایی جمعیت تحت پوشش دانشگاه مشهد ۹.۷ درصد ثبت شده است.

احتمال افزایش شدت شیوع در پایان خرداد

رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه می‌دهد: تعطیلات مکرر خرداد و از همه مهم‌تر بازگشت حجاج در بروز بیماری تأثیرگذار است. از آنجا که شیوع بیماری کروناویروس سندرم تنفسی خاورمیانه در کشور عربستان اعلام شده است به نظر می‌رسد افزایش گردش ویروس‌های بیماری زای حاد تنفسی و بروز سویه جدید بیماری در پایان خرداد امسال بسیار محتمل باشد.

نهبندانی اضافه می‌کند: به منظور تشدید مراقبت بیماری‌های حاد تنفسی و پیشگیری از همه گیری و طغیان بیماری، مشارکت و جلب همکاری دیگر دستگاه ها‌ی ا جرایی از جمله هلال احمر، سازمان حج و زیارت، صداوسیما و..  ضروری است. همچنین اطلاع رسانی عمومی به خصوص از طریق مسئولان و پزشکان کاروان‌ها به زائران حج ۱۴۰۴ بسیار حائز اهمیت است.

وی ادامه می‌دهد: تأکید بر استفاده صحیح از ماسک به ویژه در فضای بسته، اماکن پر جمعیت و تجمعات، رعایت آداب تنفسی در هنگام عطسه و سرفه، شست وشوی مکرر دست‌ها با آب و مایع صابون و توجه ویژه به تغذیه مناسب برای تقویت سیستم ایمنی بدن، مخصوصا در گروه‌های پرخطر از جمله مادران باردار، سالمندان، کودکان و افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند، توصیه‌های اکید ماست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۰ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۷
0
0
ان ربک لبا لمرصاد

همانا خداوند در کمین ظالمان و ستمگران است
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->